Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε πιο δυναμικά μέτρα, εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει με κάποιο σχέδιο αποκατάστασης του επαγγέλματος τους, δηλώνουν οι ναυαγοσώστες, μέλη του Παγκυπρίου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών.

Μέλη του συνδέσμου, πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από τον Ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου στη Λεμεσό, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για την μη ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων τους και προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν με δυναμικότερα μέτρα, εάν δεν εξευρεθεί λύση.

Ο Πρόεδρος τους Παγκυπρίου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών, Πανίκος Αραβής, δήλωσε ότι ούτε οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά ούτε και οι συντεχνίες βρίσκονται στο πλευρό τους, με αποτέλεσμα τα προβλήματα του κλάδου να μένουν διαχρονικά ανεπίλυτα.

Ο κ. Αραβής έκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, για προβλήματα υποστελέχωσης, ενώ τόνισε πως ακόμα και ο εξοπλισμός που έχουν στη διάθεση τους οι ναυαγοσώστες είναι απαρχαιωμένος.

Ερωτηθείς για το Εθνικό Σχέδιο Σαλαμίς, ο κ. Αραβής απάντησε ότι εδώ και τρία χρόνια το σχέδιο βρίσκεται στα συρτάρια και ότι δεν εφαρμόστηκε καθόλου.