Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον του 50χρονου υπόπτου για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Πέγεια.

Το διάταγμα εκδόθηκε προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου και απειλή.

Ο 50χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, παραδέχτηκε τη διάπραξη των αδικημάτων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαππής ανέφερε πως διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προέκυψε το περιστατικό και συγκεκριμένα η  λογομαχία και η μεταξύ τους αντιπαράθεση  και στην συνέχεια ο καυγάς και το φονικό.

Ο κ. Τσαππής σημείωσε, πως λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία σχετικά με πυροβολισμό σε κατοικία σε συγκεκριμένη περιοχή. Αμέσως μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν σε συγκεκριμένη κατοικία όπου εντόπισαν το θύμα και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι το θύμα μαζί με τον ύποπτο και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα βρίσκονταν για οικογενειακό τραπέζι στον συγκεκριμένο χώρο.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται κατά τη διάρκεια του δείπνου το θύμα και ο ύποπτος λογομάχησαν ήρθαν σε αντιπαράθεση, και παρανέβησαν άλλα παρευρισκόμενα πρόσωπα.

Ο ύποπτος είπε ο κ. Τσαππής, αποχώρησε από το συγκεκριμένο σημείο αλλά επέστρεψε σύντομα έχοντας στην κατοχή του πυροβόλο όπλο με το οποίο τραυμάτισε το θύμα  θανάσιμα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το χώρο.

Μέλη της Αστυνομίας απέκοψαν τη σκηνή και μαζί με τον ιατροδικαστή διενήργησαν τις απαιτούμενες εξετάσεις. Ο ύποπτος συνελήφθη τις πρωινές ώρες ανακρίθηκε και σύμφωνα με την Αστυνομία παραδέχτηκε την διάπραξη των αδικημάτων.

Σημειώνεται πως το θύμα είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ