Επιτόπου επίσκεψη στο γεφύρι στον παλιό δρόμο Λεμεσού Πάφου μεταξύ Επισκοπής και Ερήμης την ανακατσκευή του οποίου αξιώνουν οι δύο κοινότητες, τονίζοντας πως παρουσιάζει ρωγμές και ενδεχομένως να είναι επικίνδυνο, πραγματοποίησε πριν από ένα μήνα ο Υπουργός Μεταφορών.
Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο κοινοτάρχης Ερήμης Ανδρέας Αρέστη ο Γιάννης Καρούσος έδωσε οδηγίες όπως διενεργηθεί μελέτη για το πόσο ασφαλές είναι το γεφύρι και προκειμένου να συντηρηθεί ενώ θα ξετάσει και το αίτημα των κοινοτήτων για κατασκευή πεζόδρομου ποδηλατόδρομου.
Ο κ. Αρετη πρόσθεσε ότι η Τοπική Αρχή αναμένει τα νεώτερα για το πώς θα προχωρήσει το ζήτημα, από το Υπουργείο.
Για το θέμα επικοινωνήσαμε και με το Γραφείο του Υπουργου Μεταφορών, απ’ όπου λέχθηκε ότι δοθηκνα οδηγίες από τον υπουργό να μελετηθεί το όλο θέμα.
Ο κοινοτάρχης Επισκοπής Λεύκιος Προδρόμου, δήλωσε αλιαότερα στο σταθμό μας ότι προέβει σε πολλά διαβήματα προς τα Δημόσια Έργα για το πρόβλημα.
Υπέδειξε, πως το πρέμιξ που επιστρώνεται στα σημεία των ρωγμών μετακινείται λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης στο δρόμο και πως υπάρχουν και λαμαρίνες που έχουν μετακινηθεί σε αυτό.
Ο κοινοτάρχης Ερήμης Αρέστη υποστήριξε πως θα πρέπει να κατασκευαστεί νέο γεφύρι με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο αφού το υφιστάμενο πέραν των προβλημάτων είναι και στενό, ενώ στο δρόμο υπάρχει αυξημένη κίνηση λόγω της ανάπτυξης των κοινοτήτων και των τουριστών που διακινούνται στην περιοχή μεταξύ των οποίων και πολλοί ποδηλάτες.