Στη σύλληψη της 31χρονης Ουκρανής η οποία χθες κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ληστείας στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία. 

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η 31 χρονη τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση, δυνάμει δικαστικού διατάγματος, το οποίο εκδόθηκε το πρωί σήμερα, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η γυναίκα αυτή φέρεται να ταξίδεψε αρκετές φορές στην Κύπρο μεταφέροντας στο  παρελθόν, χρηματικό ποσό πέραν των έξι εκατομμυρίων ευρώ.  Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε κατά την κατάθεση της και οι πληροφορίες που περισυνέλλεξαν τα μέλη της αστυνομίας, οδήγησαν στη σύλληψη της. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το ΤΑΕ Αρχηγείου.

Όπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση,  η 31χρονη ύποπτη, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου, 2023 και Μαρτίου, 2024, επανειλημμένα ταξίδεψε αεροπορικώς στην Κύπρο ως επισκέπτρια, δηλώνοντας στις τελωνειακές Αρχές της Δημοκρατίας, τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία είχε στην κατοχή της, κατά τις αφίξεις της στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Τις πρωινές ώρες χθες 1η Μαρτίου, η 31χρονη αφίχθηκε αεροπορικώς στην Κύπρο. Κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο, δήλωσε στις τελωνειακές Αρχές, τη μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού, το οποίο είχε στην κατοχή της. Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η 31χρονη δεν φαίνεται να έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων και τους λόγους μεταφοράς τους στην Κύπρο. Εναντίον της διερευνάται υπόθεση συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σε ότι αφορά την καταγγελία για ληστεία εις βάρος της χθες στη Λεμεσό, κατά την οποία δύο άτομα φέρονται να της επιτέθηκαν και να άρπαξαν χρηματικό ποσό 420 χιλιάδων ευρώ, οι έρευνες των μελών της αστυνομίας Λεμεσού συνεχίζονται. Το χρηματικό ποσό δηλώθηκε από την Ουκρανή στις αρμόδιες αρχές του αεροδρομίου όταν έφτασε στην Κύπρο. Οι ανακριτές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τη ληστεία, ακόμη και να ήταν στημένη.

 

πηγή ΚΥΠΕ