Τέθηκαν σήμερα υπό κράτηση, από το δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων, οι επτά συλληφθέντες, πέντε άντρες και δυο γυναίκες, σε σχέση με τη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε σε υποστατικά στην περιοχή της κοινότητας Τραχωνίου.

Συγκεκριμένα, δυο άντρες τέθηκαν υπό εξαήμερη κράτηση, μια γυναίκα υπό διήμερη κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις ύποπτοι τέθηκαν υπό 24ωρη κράτηση, για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των ΒΒ, στο πλαίσιο της χθεσινής επιχείρησης, που έγινε σε συνεργασία της Αστυνομίας των Βάσεων και της Κυπριακής Δημοκρατίας, «κατασχέθηκαν περίπου 30 κιλά ναρκωτικά, τα οποία πιστεύεται να είναι κάνναβη, όπλα, πυρομαχικά, χρήματα και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί».

Ο Αστυνομικός Διευθυντής των ΒΒ, Μάρτιν Μπολ επικρότησε την επιτυχή επιχείρηση, όπως επίσης και την στενή συνεργασία μεταξύ των δυο σωμάτων, προσθέτοντας πως «ήταν μια επιχείρηση μεγάλης εκτάσεως η οποία χρειαζόταν αρκετό συντονισμό για να διεκπεραιωθεί και να εξασφαλιστεί η επιτυχία της».

«Ευχαριστίες εκφράζουμε για την εξαίρετη σχέση την οποία διατηρούμε με την Αστυνομία Κύπρου αλλά και με κατοίκους του χωριού Τραχωνίου, μέσω της οποία καταφέραμε να προχωρήσουμε στην κατάσχεση ναρκωτικών, πυρομαχικών, χρημάτων αλλά και σε συλλήψεις ατόμων», προσθέτει.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής τόνισε επίσης την σημασία της κατάσχεσης αλλά και των συλλήψεων που, όπως είπε, συμβάλλουν στη διατήρηση της ασφάλειας στις κοινότητες των Βρετανικών Βάσεων.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως η Αστυνομία των ΒΒ είναι αποφασισμένη να πατάξει κάθε παράνομη πράξη «και αυτή η επιχείρηση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους επίδοξους παραβάτες, πως έχουμε δημιουργήσει έναν εκτεταμένο δίκτυο προστασίας των κοινοτήτων μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ