Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 45 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος και πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, αδικήματα, που διαπράχθηκαν τον Αύγουστο του 2019.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «μεταφέρθηκε χθες Πέμπτη 11 Αυγούστου στην Κύπρο, από την Ισπανία και συνελήφθη άνδρας ηλικίας 45 ετών, ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία Κύπρου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με το θάνατο 34χρονης, τον Αύγουστο του 2019. Ο 45χρονος συνελήφθη στην Ισπανία από την Αστυνομία της χώρας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από την Αστυνομία Κύπρου, η οποία διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος και πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης».

Προστίθεται ότι «η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία, άρχισε στις 27 Αυγούστου 2019, όταν γυναίκα ηλικίας 34 ετών, μεταφέρθηκε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι η 34χρονη ενώ βρισκόταν με άλλα πρόσωπα, σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου, έχασε τις αισθήσεις της».

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνών της Αστυνομίας «κατά τη συνάντηση προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο φέρεται να περιείχε ναρκωτική ουσία. Μεταξύ των διοργανωτών της συνάντησης φέρονται να ήταν γυναίκα ηλικίας 53 ετών και ο 45χρονος, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης».

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται επίσης ότι «η 53χρονη συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, στις 28 Αυγούστου 2019, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ο 45χρονος δεν είχε εντοπιστεί και στο πλαίσιο της προσπάθειας εντοπισμού του εκδόθηκε εναντίον του Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης».

Τελικά ο 45χρονος εντοπίστηκε στην Ισπανία και δυνάμει του ευρωπαϊκού εντάλματος συνελήφθη, από την Ισπανική Αστυνομία. Χθες, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο 45χρονος παραδόθηκε από τις Ισπανικές Αρχές, σε μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, τα οποία τον συνέλαβαν εκ νέου.

Σήμερα το πρωί σήμερα ο 45χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα πενθήμερης κράτησης.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ