Άνοιξε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ο δίαυλος του αεροδρομίου Λάρνακας που έκλεισε λόγω ατυχήματος με αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, όταν έσκασε ο τροχός του και ακινητοποιήθηκε.

Εκπρόσωπος της Hermes Airports ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «από το ατύχημα, που σημειώθηκε σε μικρό αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, που καθηλώθηκε στο δίαυλο του αεροδρομίου επηρεάστηκαν συνολικά τέσσερις πτήσεις. Δύο από τις πτήσεις κατευθύνθηκαν στην Πάφο και αναμένεται να επιστρέψουν πίσω στη Λάρνακα όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός τους».

Πρόσθεσε ότι «οι άλλες δύο πτήσεις που επηρεάστηκαν ήταν αναχωρήσεις, οι οποίες απογειώθηκαν τελικά για τον προορισμό τους με μικρή καθυστέρηση. Ο δίαυλος του αεροδρομίου Λάρνακας άνοιξε κανονικά λίγο μετά τις 4 το απόγευμα».

Εξάλλου ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, Διευθυντής του Τμήματος Δασών, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «γύρω στις 15.25 μικρό αεροσκάφος του Τμήματος, μετά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αφού είχε διανύσει κάποια απόσταση στο δίαυλο, παρουσίασε πρόβλημα στον τροχό του με αποτέλεσμα να καθηλωθεί».

Πρόσθεσε ότι «ουσιαστικά έσκασε το ελαστικό του τροχού και σε χρόνο ρεκόρ άλλαξε ο τροχός με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να μετακινηθεί από τον δίαυλο του αεροδρομίου Λάρνακας. Το συμβάν διήρκησε περίπου 35 λεπτά χωρίς να υπάρξει ο οποιοσδήποτε τραυματισμός».

Πηγή: ΚΥΠΕ