Η Νομική Υπηρεσία εξετάζει την απόφαση που έλαβε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε σχέση με το τραγικό δυστύχημα, στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους πριν από περίπου 6 χρόνια ο 32χρονος Ανδρέας Γιασεμή, ο επίσης 32χρονος Δημήτρης Σάββα και ο 23χρονος Παναγιώτης Στεφάνου.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων σε 32χρονο, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος σε σχέση με το τριπλό θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στα Πολεμίδια, τα ξημερώματα της 27ης Μαΐου του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, η Νομική Υπηρεσία έχει ήδη ζητήσει να της σταλεί ο φάκελος της υπόθεσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μέγιστη ποινή που προβλέπεται από τον νόμο για τον εν λόγω αδίκημα είναι φυλάκιση τεσσάρων χρόνων.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το διπλοκάμπινο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι 3, συγκρούστηκε μετωπικά με το όχημα του 32χρονου, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη, οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα και υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, ενώ το όχημα του ήταν χωρίς ασφάλεια ή άδεια κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος βρέθηκε ένοχος σε 14 κατηγορίες, με σοβαρότερη την πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, με το δικαστήριο να αναφέρει ότι δεν ήταν ένα στιγμιαίο λάθος και πως τα τροχαία αποτελούν πληγή και μάστιγα για την κυπριακή κοινωνία και έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Ως μετριαστικούς παράγοντες το δικαστήριο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό του μητρώο, τις οικογενειακές του περιστάσεις και το γεγονός ότι είναι πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στη διεκπεραίωση της υπόθεσης και τη λύπη που εξέφρασε ο 32χρονος.

Το Δικαστήριο επέβαλε επίσης πρόστιμο στον πατέρα του 32χρονου σε σχέση με δυο κατηγορίες καθώς επέτρεψε στο γιο του να οδηγήσει ακινητοποιημένο όχημα χωρίς ασφάλεια και άδεια κυκλοφορίας.