Διάταγμα κράτησης 6 ημερών εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον 58χρονου Ισπανού ο οποίος συνελήφθη στη Βαρκελώνη κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, σε σχέση με υπόθεση απάτης μέσω Διαδικτύου και Απόσπασης χρημάτων ύψους 48 χιλιάδων 900 ευρώ, που διαπράχθηκε μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου του 2018.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τη Λεμεσό, εξαπατήθηκε μέσω email και αντί να στείλει το εν λόγω ποσό στον συνήθη λογαριασμό στο εξωτερικό για την πληρωμή πληρώματος πλοίου, έστειλε τα χρήματα σε διαφορετικό λογαριασμό, σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν σε διάφορες χώρες, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 58χρονου Ισπανού που είναι το φυσικό πρόσωπο που διαχειρίζεται τον Τραπεζικό λογαριασμό όπου εμβάστηκαν τα χρήματα.

Ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβηκαν στην Ισπανία και παρέλαβαν τον ύποπτο ο οποίος μεταφέρθηκε χθες βράδυ στην Κύπρο και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Στο μεταξύ, ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε τη διήμερη κράτηση του, παρουσιάστηκε και άντρας ηλικίας 61 χρόνων ο οποίος καταζητείτο από την αστυνομία στη Λεμεσό, επειδή προσπάθησε να πουλήσει τουρκοκυπριακή περιουσία και παρουσιάστηκε ως πληρεξούσιος κληρονόμος των ιδιοκτητών.

Μετά από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι κατέβαλαν το ποσό των 65 χιλιάδων ευρώ, διαπιστώθηκε πως ο συλληφθέντας δεν ήταν ο πληρεξούσιος κληρονόμος.