Πρόταση, που διαμορφώθηκε από τη διυπουργική επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης για συζήτηση και λήψη τελικής απόφασης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Αρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Κούσιος είπε ότι ο Πρόεδρος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς και για τις προθέσεις της Κυβέρνησης, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την πανδημία του κορωνοϊού, την Τρίτη.

«Η Κυβέρνηση σε αυτές τις περιπτώσεις λαμβάνει τις αποφάσεις της στηριζόμενη τόσο στις απόψεις των συμβούλων επιδημιολόγων», οι οποίες, όπως είπε, λαμβάνονται πάρα πολύ σοβαρά υπόψη, ενώ λαμβάνει υπόψη και άλλες παραμέτρους όπως η οικονομία, η παιδεία, η κοινωνική ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών, είπε ο κ. Κούσιος.

«Πρωταρχικός στόχος είναι η διαφύλαξη της υγείας των συμπολιτών μας. Μέσα σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια έχει διαμορφωθεί μια πρόταση από τη διυπουργική επιτροπή που θα υποβληθεί απόψε στο Υπουργικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη τελικής απόφασης», σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κούσιος είπε ότι δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης το θέμα της πανδημίας, εντούτοις εγέρθηκε από πολιτικούς αρχηγούς.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις προθέσεις της Κυβέρνησης», είπε και παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα λάβει το απόγευμα της Τετάρτης το Υπουργικό Συμβούλιο. Είπε ότι μετά το πέρας του Υπουργικού, θα γίνουν ανακοινώσεις για τα μέτρα από τον Υπουργό Υγείας, ενώ θα προηγηθεί διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κούσιος είπε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί εξέφρασαν απόψεις για το θέμα της αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του κωρονοϊού.

Ερωτηθείς για τα διάφορα σενάρια για τοπικά lockdown, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις, λέγοντας ότι θα πρέπει να προηγηθεί έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο των οποιονδήποτε προτάσεων. «Οι αποφάσεις ανήκουν στο Υπουργικό Συμβούλιο, για αυτό θα πρέπει να αναμένουμε την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού» κατέληξε.

ΚΥΠΕ