Μετά από τεράστια κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η φωτιά που ξέσπασε στις 10 και 15 το πρωί, σε δασώδη περιοχή στο Πέρα Πεδί.

Επί τόπου έσπευσε από την πρώτη στιγμή και ο Υπουργός Γεωργίας ο οποίος συντόνιζε την όλη προσπάθεια, αφού η φωτιά ήταν επικίνδυνη.

Κινητοποιήθηκαν αμέσως τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την φωτιά προτού επεκταθεί και στο δάσος Τροόδους.

Σε κάποια στιγμή απειλήθηκαν μάλιστα και εξοχικές κατοικίες.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή του σταθμού μας «Ειδήσεις Τώρα», ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, δήλωσε ότι η άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων βοήθησε ώστε να κατασβηστεί η φωτιά σε σύντομο χρονικό διάστημα, προτού επεκταθεί στο δάσος.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι από τη φωτιά κάηκαν πέντε εκτάρια με βλάστηση.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Πεδίου, Λένας Μαρκαντώνης, ανέφερε ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος είδε τη φωτιά αφού βρισκόταν στο περιβόλι του.

Όπως είπε, η φωτιά ξεκίνησε από σπίτι στο οποίο εκτελούνταν εργασίες από εργάτες.

Στην περιοχή, όπως εξήγησε, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά δεν φυσούσαν άνεμοι και όλες οι δυνάμεις την περικύκλωσαν και με την βοήθεια των πτητικών μέσων τέθηκε υπό έλεγχο.

Η φωτιά, είπε, οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια και πρόσθεσε ότι έγινε και καταγγελία στην αστυνομία και αναμένονται συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο τύπο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, σε σχέση με την υπόθεση ανακρίνονται δύο πρόσωπα.