Συνεδριάζει απόψε η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, για αξιολόγηση της κατάστασης μετά τη συνεχιζόμενη άνοδο στα κρούσματα κορωνοϊού. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 7 απόψε.

Η Κύπρος καταγράφει τις τελευταίες μέρες συνεχείς αυξήσεις στα κρούσματα και είναι πλέον μια ανάσα από τα χίλια περιστατικά. Ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε χθες στο 2,03%, με 993 περιστατικά. Αύξηση καταγράφεται και στις νοσηλείες, αφού χθες νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία 107 ασθενείς, 28 σε σοβαρή κατάσταση.

Από σήμερα, στο μεταξύ, τέθηκε σε ισχύ σειρά μέτρων για ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μετάδοσης του ιού στους χώρους συγχρωτισμού και σε κοινωνικές εκδηλώσεις και την αναχαίτιση της διασποράς. Πλέον χρειάζεται SafePass και για τους εξωτερικούς χώρους.

Ευθύνη για την τήρηση της εφαρμογής του SafePass και των άλλων υγειονομικών μέτρων φέρει ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής των επιχειρήσεων και των υποστατικών. Τονίζεται ότι η Αστυνομία και οι εξουσιοδοτημένοι λειτουργοί των Υπηρεσιών/Τμημάτων θα συνεχίσουν να έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο και την επιτήρηση των μέτρων.

Τονίζεται, τέλος, ότι η Αστυνομία και οι εξουσιοδοτημένοι λειτουργοί των Υπηρεσιών/Τμημάτων θα συνεχίσουν να έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο και την επιτήρηση των μέτρων.