Η κατάσταση στην πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Τραχυπέδουλας – Κελοκεδάρων είναι διαχειρίσιμη, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο κ. Κεττής αναφέρει πως έχει οριοθετηθεί η φωτιά και συνεχίζονται οι τελικές κατασβέσεις αλλά και η οριοθέτηση από τα εναέρια μέσα ενώ γίνονται ανάλογες επεμβάσεις εκεί και όπου χρειάζονται. Η φωτιά έχει κατακάψει περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο, προσθέτει. Επίσης αναφέρει πως έχουν δοθεί οδηγίες ώστε οι κάτοικοι της κοινότητας Τραχυπέδουλας να επιστρέψουν στις κατοικίες τους. Επεσήμανε τέλος πως οι κοινότητες δεν κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου. Η ώρα εκδήλωσής της προκαλεί επιπλέον ανησυχία. Μετά την εκδήλωση της φωτιάς, η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου ενεργοποίησε το Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως και ξεκίνησε τις έρευνες. Ο κ. Νικολάου δήλωσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 23:50 στην περιοχή Παούρα, νοτίως των Κελοκεδάρων, και κατευθυνόταν προς το χωριό Τραχυπέδουλα.

Για προληπτικούς λόγους, στη 1:00 τα ξημερώματα, οι κάτοικοι της Τραχυπέδουλας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού με τη βοήθεια της Πολιτικής Άμυνας, για να αποφύγουν τον κίνδυνο από την προσεγγίζουσα φωτιά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ