Ενώπιον δικαστηρίου, που θα καταχωρηθεί από την Αστυνομία τις επόμενες μέρες, θα κριθεί το επεισόδιο επίθεσης από βοηθό Διευθύντρια σε Δασκάλα, που σημειώθηκε χθες σε δημοτικό σχολείο της Λεμεσού.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, έχουν ληφθεί καταθέσεις, τόσο από την παραπονούμενη δασκάλα όσο κι από τη 48χρονη βοηθό κι αφού συμπληρωθεί ο φάκελος, θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο.

Η Βοηθός Διευθύντρια που συνελήφθη αρχικά, ανακρίθηκε και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερη.

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σήμερα μια λιτή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως τόσο η Αστυνομία, όσο και το ίδιο, διεξάγουν έρευνες σχετικά με το επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας επισκέφθηκε σήμερα το δημοτικό στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η Βοηθός Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου στη Λεμεσό επιτέθηκε και κτύπησε δασκάλα συνάδελφό της, η οποία προσπαθούσε να την ηρεμήσει κατά τη διάρκεια έντονης συζήτησης που είχε με τη Διευθύντρια, για θέματα που αφορούσαν τη λειτουργία του σχολείου.

Το περιστατικό συνέβη ενώ η Διευθύντρια έκανε μάθημα σε τάξη και η Βοηθός της έκανε φραστική επίθεση μπροστά στα παιδιά. Η παραπονούμενη δασκάλα που βρισκόταν σε διπλανή αίθουσα άκουσε τη φασαρία και παρενέβει για να ηρεμήσει τη βοηθό.

Η δασκάλα, ωστόσο, δέχθηκε επίθεση από τη 48χρονη και από τα κτυπήματα, σύμφωνα με την αστυνομία, υπέστη πραγματική σωματική βλάβη.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, δήλωσε στην τηλεόραση του Ant1, που σημειώθηκε ένα σοβαρό περιστατικό το Υπουργείο έχει υποχρέωση να το ερευνήσει για να διαφανεί τι έχει συμβεί και εάν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Πρόσθεσε δε, πως η ΠΟΕΔ δεν θα εμπλακεί.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, ερωτηθείς για το περιστατικό τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα μπροστά στα μάτια των παιδιών.