Έρευνα για μη ασφαλή επιτήρηση παιδιών διεξάγει η Αστυνομία Γερμασόγειας, σε σχέση το περιστατικό σε νηπιαγωγείο, όπου δυο τετράχρονα παιδιά έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτά και εντοπίστηκαν να περιφέρονται στο δρόμο. Η ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.

Το περιστατικό, όμως, είχε κι άλλες σοβαρές προεκτάσεις, αφού ακολούθησε επεισόδιο μεταξύ του 52χρονου συζύγου της ιδιοκτήτριας του νηπιαγωγείου και 18χρονης υπαλλήλου, που φαίνεται πως εργαζόταν εκεί παράνομα, όταν αυτός της έκανε επίπληξη και της ζήτησε να αποχωρήσει από το νηπιαγωγείο, λόγω της εξαφάνισης των δυο παιδιών.

Κατά το επεισόδιο η νεαρή φέρεται να δάγκωσε και να απέκοψε μέρος του δακτύλου του 52χρονου κι εναντίον της διερευνάται υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης από το ΤΑΕ Λεμεσού. Η 18χρονη υπάλληλος κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε από τον 52χρονο και η καταγγελία διερευνάται από την αστυνομία Γερμασόγειας.

Εξάλλου, με σημερινή ανακοίνωση, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ενημερώνουν πως από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν για το περιστατικό  και «προέβησαν σε όλες τις ενέργειες που όφειλαν, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες και κανονισμούς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους».

Ως γνωστόν, η απουσία των δυο παιδιών από τον χώρο του νηπιαγωγείου έγινε αντιληπτή όταν η μητέρα ενός εκ των δυο μετέβη για να το παραλάβει το μεσημέρι της Πέμπτης, 3 Σεπτεμβρίου. Μετά από στιγμές αγωνίας για τους γονείς, καθώς το αγοράκι τους αλλά και ένα κοριτσάκι δεν εντοπίζονταν, ενημερώθηκαν από την Αστυνομία Γερμασόγειας πως τα παιδιά μεταφέρθηκαν εκεί από γυναίκα που τα βρήκε να περιφέρονται μόνα στο δρόμο και σε μεγάλη απόσταση από το νηπιαγωγείο.