Δεν υποχρεούται να παραδώσει έγγραφα για τις 115 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις η Βουλή αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωμάτευση των τριών νομικών συμβούλων που επιστράτευσε το Κοινοβούλιο σε σχέση με την παράδοση εγγράφων και στοιχείων που ζήτησε η Αστυνομία, για τις διαρροές εμπιστευτικών εγγράφων προς το δίκτυο Al Jazeera.

Η κοινή γνωμάτευση των συνταγματολόγων Χρίστου Τριανταφυλλίδη, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και Γιώργου Νικολάου παραδόθηκε χθες στον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα μελετήσει σήμερα τη 15σέλιδη γνωμάτευση και αναμένεται στη συνέχεια να την κοινοποιήσει στους αρχηγούς των κομμάτων.

Tις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα συνέλθει εκτάκτως η σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων της Βουλής, για να συζητηθεί η γνωμάτευση και να ληφθούν αποφάσεις.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση από τη Βουλή σε σχέση με το αίτημά της για παράδοση εγγράφων για 115 πολιτογραφήσεις, δήλωσε για το θέμα στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου.

Όπως είπε, η Αστυνομία δεν έχει ενημερωθεί μέχρι στιγμής επίσημα για την απόφαση της Βουλής.

Δημήτρης Στρατής