Την έναρξη των εργασιών που περιλαμβάνουν και τη δημιουργία διαχωριστικής κτιστής νησίδας επί της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό, ανακοινώνει το Τμήμα Δημοσίων Έργων, με τους διαμαρτυρόμενους καταστηματάρχες να προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο από τις 28/8/2020 μέχρι τις 6/9/2020 στην οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό, στο τμήμα από τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών μέχρι την φωτοελεγχόμενη συμβολή της με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης οδοστρώματος, ανακατασκευής πεζοδρομίων, παρόδιων χώρων στάθμευσης και κατασκευής κτιστής διαχωριστικής νησίδας.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, προστίθεται, θα ισχύουν οι ακόλουθες ρυθμίσεις:

  • Την Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα 28-31/8/2020 από τις 06:00 π.μ. μέχρι τις 18:00 μ.μ,. θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις σε μέγιστο μήκος 100 μ. περίπου και η τροχαία θα διακινείται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.
  • Την Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη  31/8/2020 μέχρι 2/9/2020, από τις 21:00 μ.μ. μέχρι τις 06:30 π.μ. το επόμενο πρωί θα κλείσει όλο το πιο πάνω τμήμα της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη και στις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία θα διοχετεύεται μέσω της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Θεόδωρου Ποταμιάνου και τον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού.
  • Το Σαββατοκύριακο 5 και 6/9/2020 από τις 07:00 π.μ. μέχρι τις 6:30 μ.μ. θα εκτελούνται, εκτός του δρόμου, εργασίες διαμόρφωσης χώρου στάθμευσης για 25 οχήματα στη γωνιά νοτιοδυτικά του κυκλικού κόμβου Πολεμιδιών και της οδού Γουώλτ Ντίσνεϋ.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα ΠΟΒΕΚ και Επιτροπή Αγώνα των καταστηματαρχών της Ν.Παττίχη, που αντιδρούν στην κατασκευή της νησίδας, θα συγκεντρωθούν από τις 0700 αύριο το πρωί στην περιοχή, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος των επηρεαζόμενων, Πόλυς Καττάσης, προειδοποίησε ότι οι καταστηματάρχες δεν θα επιτρέψουν να αρχίσει το έργο της κτιστής νησίδας, η οποία θεωρούν πως θα επηρεάσει αρνητικά την εμπορικότητα του δρόμου και θα οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή τους.

ΚΥΠΕ