Υπό την αυστηρή εποπτεία τόσο των υπηρεσιών του  Δήμου Λεμεσού όσο και των άλλων αρμοδίων υπηρεσιών, διεξάγονται οι εργασίες στο Δημόσιο Κήπο, τόνισε κατηγορηματικά μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης με αφορμή τις επικρίσεις που διατυπώνονται από πολίτες για τον τρόπο που διεξάγονται οι εργασίες στον Δημόσιο Κήπο.

Ο κύριος Νικολαϊδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία εργασία στον χώρο που θα καταστρέψει έστω και ένα δέντρο.

   

Την ίδια ώρα ενημέρωση από τον Δήμαρχο Λεμεσού ζήτησε το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών για τα έργα που γίνονται στο Δημόσιο Κήπο.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 εκ μέρους του Κινήματος, ο Άλκης Παπής, ανέφερε ότι μετά από επί τόπου επίσκεψη στο χώρο, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια προχειρότητα στην προστασία των δέντρων στο πλαίσιο των εργασιών που γίνονται.

Στο μεταξύ αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 5 και 30 το απόγευμα πολίτες στη νότια είσοδο του Δημοτικού Κήπου της Λεμεσού διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια και τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με τον δημοτικό κήπο.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο facebook της ομάδας «Ο Κήπος εν δικός μας» οι πολίτες ζητούν την άμεση αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών στον παιδότοπο μέχρι να διασφαλιστεί ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και μέχρι να δοθούν γραπτές βεβαιώσεις από τα αρμόδια τμήματα για τη βιωσιμότητα των υφιστάμενων δέντρων που επηρεάζονται.

Παράλληλα απαιτούν δημόσια διαβούλευση ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο της Λεμεσού να τοποθετηθεί για τη μελλοντική διαμόρφωση του δημοτικού κήπου.

Τονίζεται ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένο masterplan για όλο τον κήπο πριν την υλοποίηση τμημάτων αποσπασματικά και διαφάνεια ως προς τις διαδικασίες σύμφωνα με τις οποίες μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να επεμβαίνει στον δημόσιο χώρο.