Διάταγμα 8ήμερης κράτησης των τριών συλληφθέντων για το φόνο που διαπράχθηκε χθες βράδυ, σε πολυκατοικία στα Λατσιά, με θύμα τον 61χρονο Δωρόθεο Δημητριάδη, που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου, εξέδωσε πριν από λίγο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Οι τρεις συλληφθέντες, είναι ζεύγος 35 και 31 ετών, που διαμένουν στον όροφο ανιψιάς του θύματος, η οποία είχε συχνές προστριβές μαζί τους, καθώς και 26χρονος, ο οποίος έφτασε στο σημείο την ώρα της συμπλοκής.

Για την υπόθεση αναζητούνται και άλλα πρόσωπα, τα οποία κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, νωρίτερα η 31χρονη συνάντησε στην είσοδο της πολυκατοικίας την ανιψιά του θύματος και επιτέθηκε φραστικά στη νεαρή, αφού μεταξύ τους έχουν διάφορες προστριβές που χρονολογούνται.

Η νεαρή κάλεσε την Αστυνομία και ενημέρωσε για το συμβάν τον Δημητριάδη, ο οποίος αφού μετέβηκε στο διαμέρισμα της, τη συνόδεψε στον Αστυνομικό Σταθμό Λατσιών, όπου κατήγγειλε το περιστατικό.

Ακολούθως το θύμα πήγε να συνομιλήσει με το ζεύγος και σύμφωνα με τα όσα δείχνει η κάμερα ασφαλείας, χτύπησε την πόρτα του διαμερίσματος των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με του ισχυρισμούς της 31χρονης, αυτή και ο 35χρονος, ο οποίος βρισκόταν εντός του διαμερίσματος, καθώς και το θύμα, ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση και πιάστηκαν στα χέρια.

Σύμφωνα με μαρτυρία, ο 35χρονος ακούστηκε να λέει σε ένα από τα ανήλικα παιδιά του «να πάει στην πλατεία και να φωνάξει όσους εν τζιαμέ, για να έρθουν για βοήθεια».

Η κάμερα κατέγραψε την άφιξη άλλων πέντε προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο 26χρονος που επίσης συνελήφθη.

Το θύμα ενώ βρισκόταν στο έδαφος, φαίνεται σύμφωνα με τον ανακριτή, να δεχόταν χτυπήματα από όλα τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο σημείο.

Ακολούθως, κλήθηκε η Αστυνομία, ωστόσο τα πέντε πρόσωπα που έφθασαν στη συνέχεια στη σκήνη, τράπηκαν σε φυγή.

Το θύμα εντοπίστηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, ξαπλωμένο ανάσκελα, έχοντας τις αισθήσεις του κι ανέφερε το όνομα του και ότι το έδειραν.

Το ζεύγος που επίσης κατέβηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας, φώναζαν ότι το θύμα πήγε στο σπίτι τους και τους χτύπησε μπροστά στα μωρά της και πως δεν φταίνε.