Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καλεί εκ νέου όλους τους μαθητές, όπως επιδείξουν την ίδια υπευθυνότητα που έδειξαν κατά την προηγούμενη περίοδο έξαρσης του ιού και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και καλεί τους μαθητές όπως αποφεύγουν επισκέψεις σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς.

Επίσης, συστήνει στους μαθητές οι έξοδοι για διασκέδαση να γίνονται με κάθε προφύλαξη και ατομική προστασία, ενώ σημειώνει πως ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις απογευματινές δραστηριότητες και αν αυτές μπορούν να αποφευχθούν για 1-2 εβδομάδες, θα ήταν ακόμα καλύτερο. Σε σχέση με τα σχολικά λεωφορεία υπογραμμίζει πως πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται χρήση της μάσκας.

«Πρωταρχικός στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της υγείας σας και της υγείας των αγαπημένων σας προσώπων. Σημαντικότατος στόχος, όμως, είναι και η συνέχιση της δια ζώσης διδασκαλίας με τη φυσική σας παρουσία στα σχολεία», αναφέρει.

Τονίζει ότι «η καταστροφή της σχολικής χρονιάς με το κλείσιμο των σχολείων πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευσή» και προσθέτει ότι η εξ αποστάσεως και η εκ περιτροπής διδασκαλία έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία όλων των παιδιών στα σχολεία και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, ίσως και να μην μπορούν να λυθούν.

Τέλος, αναφέρει ότι «τυχόν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, πιθανόν να οδηγήσει σε αυστηρότερα μέτρα με τρομερές συνέπειες τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στις οικογένειες , οικονομικά και κοινωνικά».

Πηγή: ΚΥΠΕ