Ο Γιαννάκης Γαβριήλ ανακηρύχθηκε σήμερα στα γραφεία του Επάρχου Αμμοχώστου στη Λάρνακα, νέος βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις.

Σε δηλώσεις μετά την ανακήρυξη του, ο νέος βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπήσω το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου στα έδρανα της Βουλής για το καλό της Αμμοχώστου. Παράλληλα είναι και μεγάλη ευθύνη, αφού φέτος με την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και πέρσι, η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχει πληγεί περισσότερο».

Καλούμε την Κυβέρνηση, συνέχισε «να ασχοληθεί με το πρόβλημα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και να την κηρύξει πληγείσα περιοχή για να μπορέσει να στηριχθεί ο απλός κόσμος».

Ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό και σημείωσε πως αυτά «είναι τεράστια, πάμε για κλείσιμο. Εάν δεν αναλάβουν οι κυβερνώντες την ευθύνη τους θα έχουμε σοβαρά προβλήματα σε θέματα υγείας στην περιοχή».

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα σε όλους ότι «η Αμμόχωστος δεν χαρίζεται σε κανένα. Καλούμε την Κυβέρνηση να προσέλθει άμεσα σε διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού και αναμένουμε ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Ανακηρύσσοντας τον κ. Γαβριήλ νέο βουλευτή, ο Έπαρχος Αμμοχώστου Γεώργιος Χρυσαφίνης ανέφερε ότι το νέο μέλος της Βουλής λαμβάνει την κενωθείσα έδρα του ΑΚΕΛ στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου μετά την παραίτηση του Χριστάκη Τζιοβάνη και μετά την αποποίηση του δικαιώματος κατάληψης της συγκεκριμένης έδρας, από τον Τουμάζο Τσιελεπή που είναι ο πρώτος επιλαχών υποψήφιος του συνδυασμού ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ