Παράπονα για υπέρμετρο ζήλο από πλευράς Αστυνομίας, σχετικά με καταγγελίες λουομένων στη Λεμεσό, για παραβίαση των περιοριστικών διαταγμάτων, εκφράζουν πολίτες. Σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί και βίντεο που δείχνει βίαιη σύλληψη δύο προσώπων στον παραλιακό πεζόδρομο από αστυνομικούς και κάνει από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου.

Οι παραπονούμενοι Λεμεσιανοί επικαλούνται τις 47 καταγγελίες λουομένων στη Λεμεσό χθες Κυριακή, τη στιγμή που στη Λάρνακα έγιναν αντίστοιχα τρεις καταγγελίες, στην Πάφο πέντε και στην Ελεύθερη Αμμόχωστο τέσσερις.

Επισημαίνουν, μάλιστα, πως στη Λεμεσό, οι καταγγελίες στις παραλίες συνεχίστηκαν και μετά τις 6 το απόγευμα.

Αντιπαραβάλλουν δε, το βίντεο της επεισοδιακής σύλληψης στη Λεμεσό, στην παραλία απέναντι από τον Ζωολογικό Κήπο, με βίντεο που πρόβαλε το Famagusta news από την παραλία Fig Tree Bay στον Πρωταρά, που δείχνει μέλος της αστυνομίας, από τον πύργο των ναυαγοσωστών, να συστήνει με ευγένεια στους λουόμενους, μέσω τηλεβόα, να τηρούν αποστάσεις.

Το περιστατικό στη Λεμεσό ξεκίνησε όταν μέλη της ποδηλατικής αστυνόμευσης που βρίσκονταν για έλεγχο στο παραλιακό μέτωπο μπροστά από τον Δημόσιο Κήπο, εντόπισαν τρία άτομα που έκαναν ηλιοθεραπεία και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι νεαροί μπήκαν στη θάλασσα, αρνούμενοι να αποχωρήσουν, αγνοώντας τις συστάσεις των αστυνομικών.

Ακολούθως, φιλικό τους πρόσωπο, σύμφωνα με την Αστυνομία, το οποίο διαθέτει περίπτερο στην παραλία, άρχισε να βιντεογραφεί τους αστυνομικούς, παρακωλύοντάς τους, ενώ την ίδια στιγμή οι τρεις που ήταν στη θάλασσα κορόιδευαν τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, κάποια στιγμή οι τρεις αποφάσισαν να βγουν από τη θάλασσα και όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία τους για να τους εκδώσουν εξώδικο, τους έσπρωξαν και αντιστέκονταν, οπότε κλήθηκαν ενισχύσεις και χρησιμοποιήθηκε η ανάλογη, υπό τις περιστάσεις, βία για να συλληφθούν.

Συγγενικά πρόσωπα ενός εκ των συλληφθέντων καταγγέλλουν ότι δεν τους επιτράπηκε να του πάρουν ρούχα για να αλλάξει ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, με αποτέλεσμα να παραμείνει ημίγυμνος στη διάρκεια της νύχτας.

Καταγγελία για δυσμενή διάκριση εναντίον νεαρού από τη Ρουμανία στην παραλία της Γεροσκήπου

Εξάλλου, πολίτης κατήγγειλε ότι στην παραλία της Γεροσκήπου μέλη της αστυνομίας κατήγγειλαν νεαρό από τη Ρουμανία επειδή κάθισε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην άμμο, χωρίς να πράξουν το ίδιο για άλλα πρόσωπα που κάθονταν στην παραλία.

 

Διαβάστε σχετικά: Έλεγχοι της Αστυνομίας στις παραλίες: Λεμεσός Vs Πρωταράς!