Με την πρόσληψη 25 επιπλέον μελών στην Υπηρεσία Ασύλου, έχει υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός εξεταστών αιτήσεων ασύλου και υπολογίζεται ότι θα είναι σε θέση οι αρχές να εξετάζουν 2.300 αιτήσεις τον μήνα, ενώ με την παρούσα μείωση στις 600-700 αιτήσεις, παρέχεται η ευχέρεια να εξεταστούν και 30.000 αιτήσεις που εκκρεμούσαν, δήλωσε τη Δευτέρα, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε δηλώσεις μετά την επίσκεψή του στη συνάντηση ενημέρωσης για τα 25 νέα μέλη της Υπηρεσίας Ασύλου, ο κ. Ιωάννου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο προσωπικό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της Υπηρεσίας. Οι νέοι εξεταστές αναλαμβάνουν καθήκοντα από τις αρχές Νοεμβρίου.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα με τις πληροφορίες για άφιξη μεγάλου αριθμού Σύρων από τον Λίβανο, ο Υπουργός ανέφερε ότι, προς το παρόν δεν υπήρξαν αφίξεις και ότι αναμένει την απάντηση του Λιβάνου στα πέντε σημεία που είχε θέσει στην επιστολή του για συνεργασία και στήριξη της χώρας, όσον αφορά στην αύξηση της ικανότητάς τους για επιτήρηση των θαλασσών.