Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να προχωρήσει και να σχεδιάσει την επόμενη μέρα και στο στίβο της γνώσης και της μάθησης, «για να κερδίσουμε ξανά την κανονική ζωή μας με σύνεση», είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε σχέση με το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων.

«Με τα υγειονομικά μέτρα, τα οποία ενδείκνυται να τηρήσουμε επιστρέφουμε σταδιακά στα σχολεία και εκπληρώνουμε την αποστολή της μάθησης, της μόρφωσης και της καλλιέργειας. Και με τον ίδιο τρόπο σήμερα υπολογίζουμε στους ενεργούς εκπαιδευτικούς που θα βρεθούν στις τάξεις, δίπλα στα παιδιά και όλοι μαζί συλλογικά με ευθύνη θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα της υπεύθυνης επιστροφής», πρόσθεσε.

Οι αποφάσεις που έχει πάρει η Κυβέρνηση, συνέχισε, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς, αλλά και για το τομέα της εκπαίδευσης έχουν ληφθεί βεβαίως με την σύμφωνη γνώμη των ειδικών, οι οποίοι σε όλοι αυτή τη διαδρομή στήριξαν και ενημέρωσαν σωστά την Κυβέρνηση.

«Χρησιμοποιήσαμε τους εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Υγείας. Πήραμε κατευθύνσεις για τη δεύτερη φάση της σταδιακής άρσης των περιορισμών και όταν απελευθερωθούν πολλές δραστηριότητες, όταν οι άνθρωποι θα εργάζονται, όταν οι άνθρωποι θα μετακινούνται, θα μετακινούμαστε, θα μπορούμε να κάνουμε περιπάτους και μικρές συναθροίσεις, οι άνθρωποι θα μπορούν να αθλούνται, θα λειτουργεί το λιανικό εμπόριο και δεκάδες χιλιάδες καταστήματα, μπορούν κάτω από προϋποθέσεις υγειονομικής ασφάλειας να λειτουργήσουν σταδιακά και τα σχολεία», πρόσθεσε.

Ο κ. Προδρόμου είπε πως οι αποφάσεις έχουν ληφθεί στη βάση συγκεκριμένων δεδομένων, τα οποία αν παραμένουν τα ίδια ή αν βελτιωθούν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«Αν, όμως, χρειαστεί δεν θα διστάσουμε να αναπροσαρμόσουμε ή να αναθεωρήσουμε τις όποιες αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε, παράλληλα, ότι αύριο διοργανώνεται μια μαζική τηλεδιάσκεψη μέσω της οποίας μέλη της ειδικής συμβουλευτικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας , η οποία ομάδα αποτελείται από γνωστούς γιατρούς, από καθηγητές πανεπιστημίων, θα ενημερώσουν διεξοδικά τις διευθυντικές ομάδες των λυκείων μας και των τεχνικών σχολών σχετικά με τα πρωτόκολλα, τις προφυλάξεις και τους κανόνες που πρέπει να τηρηθούν στο σχολείο από την Δευτέρα, 11 Μαΐου.

«Ανάλογες επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και για τα γυμνάσια και για την Δημοτική Εκπαίδευση και για τα νηπιαγωγεία. Και στη συνέχεια θα γίνουν αντίστοιχες ενημερώσεις με τηλεδιασκέψεις για ευρείες ομάδες εκπαιδευτικών. Δεν θα μείνουμε μόνο στις διευθυντικές ομάδες», πρόσθεσε.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε, επίσης, ότι αύριο το απόγευμα το Υπουργείο, ο ίδιος με συνεργάτες του θα αφιερώσουν δύο ώρες για απευθείας επικοινωνία μέσω του Facebook και θα δεχτούν και θα απαντήσουν απευθείας ερωτήσεις του ευρύτερου κοινού μέσω messeng. 

Πηγή:ΚΥΠΕ