Την υλοποίηση της ανακαίνισης της αναβαθμισμένης Παιδιατρικής Κλινικής «Αμερίκος Αργυρίου» στο Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά από σχετική πρωτοβουλία τους που άρχισε τον Δεκέμβριο του 2021 και ολοκληρώνεται έναν χρόνο μετά, ανακοίνωσαν ο Δρ. Αργύρης Αργυρίου και η Φωτεινή Τσιρίδου.

Πλέον, η Παιδιατρική Κλινική θα έχει όλα τα αναγκαία μέσα για άνετη διαμονή των παιδιών και των οικογενειών τους, και αναδεικνύεται σε πρότυπο κέντρο παροχής παιδιατρικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το επίπεδο ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει τόσο το Παιδιατρικό όσο και το Νεογνολογικό Τμήμα της Κλινικής είναι πολύ υψηλό, και το έργο που επιτελείται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

«Πέρσι τέτοιες μέρες Δεκεμβρίου, κατά την επίσκεψη μας εδώ στον ίδιο χώρο, υποσχεθήκαμε να παραδώσουμε βελτιωμένες συνθήκες για τους μικρούς ασθενείς και τις οικογένειες τους. Σήμερα παραδίδουμε μια σύγχρονη, αναβαθμισμένη και ανακαινισμένη παιδιατρική κλινική για την οποία η Λεμεσός και το νοσοκομείο θα είναι περήφανη», είπε η Φωτεινή Τσιρίδου.

Σημείωσε ότι είναι τέτοιες πρωτοβουλίες που δείχνουν ότι όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία στέκεται δίπλα από το κράτος «μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα, και αυτό θα κάνουμε ιδιαίτερα για τα μικρά μας παιδιά».

«Το επίπεδο των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στην Παιδιατρική Κλινική είναι πάρα πολύ ψηλό, ανάλογες πρέπει να είναι και οι εγκαταστάσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις εταιρείες και τους οργανισμούς που συμπορεύτηκαν μαζί μας  σ’ αυτή την προσπάθεια να κάνουμε την Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Λεμεσού “Αμερίκος Αργυρίου” το καμάρι της πόλης μας.», ανέφερε η κα. Τσιρίδου.

Ο Δρ. Αργύρης Αργυρίου στις δηλώσεις του ανέφερε ότι μια από τις νουθεσίες του αείμνηστου Αμερίκου Αργυρίου «που κατά διαστήματα μας έκανε και πάντα μας παρότρυνε να έχουμε κατά νου, ήταν να γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι, ένα σπουδαίο και μεγάλο έργο να έχει συνέχεια».

«Για αυτό το λόγο μετά την τιμή που του έκανε η πολιτεία, να δώσει το όνομά του στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Λεμεσού, θεωρήσαμε καθήκον από την πλευρά της οικογένειάς μας, να βοηθήσουμε ώστε αυτό το τμήμα, να γίνει αυτό που του αξίζει· δηλαδή ο καλύτερος, ο ασφαλέστερος, ο ιδανικότερος χώρος για τη θεραπεία και φροντίδα των παιδιών που το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Η πρωτοβουλία ανακαίνισης του Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λεμεσού πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΟΚΥπΥ και έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, το ΕΒΕΛ Λεμεσού και σειρά χορηγών αγκάλιασε την πρωτοβουλία του Δρ. Αργύρη Αργυρίου και της Φωτεινής Τσιρίδου στηρίζοντας έμπρακτα την ανακαίνιση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πολλές εταιρείες και οργανισμοί μοιράστηκαν το όραμα για καλύτερες παροχές υγείας και έδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους στα θέματα κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα στην προαγωγή της υγείας των παιδιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ