Εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες εστίες φωτιάς κάτω από σωρούς ανακυκλώσιμων υλικών στη μονάδα διαχείρισης τους στη Φασούλα στην οποία, ξέσπασε πυρκαγιά το περασμένο Σάββατο.
Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής Ανδρεάς Κεττής εξακολουθούν να βρίσκονται στο χώρο της πυρκαγιάς δύο πυροσβεστικά οχήματα με προσωπικό της δύναμης.
Ο κοινοτάρχης Φασούλας Γιώργος Χαραλάμπους, με τον οποίο επικοινωνήσαμε μας είπε ότι σε επικοινωνία που είχε με τους υπευθύνους της μονάδας του αναφέρθηκε ότι θα προβούν σε επιχωματώσεις για αντιμετώπιση των τελευταίων μηρών εστιών της φωτιάς και πως τα ανακυκλώσιμα που καήκαν θα μεταφερθούν σε άλλη πιο εξειδικευμένη μονάδα επεξεργασίας.
Ο σταθμός υπήρξε δέκτης παραπόνων από κατοίκους διαφόρων περιοχών της Λεμεσού ότι το βραδύ του Σαββάτου η κατάσταση ήταν αφόρητη από τους καπνούς και τις οσμές.
Ο κοινοτάρχης Φασούλας μας είπε ότι λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων η κοινότητα δεν επηρεάστηκε.
Κάποιοι που δεν γνώριζαν περί της πυρκαγιάς υπέθεσαν πως οι αναθυμιάσεις προέρχονταν από το Βατί, στο οποίο υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό ανάλογο πρόβλημα.
Όπως ανέφερε στο σταθμό μας πηγή από το επαρχιακό Συμβούλιο Διαχείρισης απορριμμάτων οι επιχωματώσεις στο Βατί για αντιμετώπιση του προβλήματος έχουν ξεκινήσει εδώ και 4 μήνες και συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβρη.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή η κατάσταση στο Βατί έχει βελτιωθεί όμως για να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα θα πρέπει να προχωρήσει το Τμήμα Υδάτων στην οριστική αποκαστάση του χώρου, για την οποία παρατηρείται καθυστέρηση.
Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων είχε ενημερώσει παλαιότερα το Συμβούλιο Διαχείρισης απορριμμάτων ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2021, θα προκηρυχθεί η προσφορά για την αποκατάσταση του πρώην σκυβαλότοπου στο Βατί και οι εργασίες αναμενόταν να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Ωστόσο λόγω και της πανδημίας υπάρχει καθυστέρηση στις διαδικασίες του τμήματος Υδάτων και η προκήρυξη των προσφορών μετατίθεται το πιθανότερο αρχές της νέας χρονιάς.