Ξεκινά από αύριο η «μάχη» για πρόληψη και καταστολή της ρύπανσης της θάλασσας στην ευρύτερη Λεμεσό αφού, όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο υπεύθυνος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού που συντονίζει την όλη προσπάθεια, Δημήτρης Θεοτής, το σκάφος της τοπικής αρχής  “LEMESOS” θα ξεκινήσει να διενεργεί περιπολίες καθώς και έκτακτες δειγματοληψίες για αναλύσεις του θαλασσινού νερού.

Παράλληλα, έχει κατακυρωθεί η προσφορά για τη μίσθωση ιδιωτικού πλοιαρίου που θα περιπολεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από τον Δήμο Λεμεσού μέχρι το ξενοδοχείο Parklane, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει περιπολίες από εβδομάδας. Το κόστος για τη μίσθωση του ιδιωτικού πλοιαρίου καταβάλλουν τα αρμόδια Υπουργεία και Υφυπουργεία.

Επίσης, ο Δήμος Λεμεσού, στο πλαίσιο της βελτίωσης των υποδομών της παραλίας της Ακτής Ολυμπίων, έχει ξεκινήσει τις εργασίες επισκευών και συντήρησης της παραλίας με στόχο την αισθητική  αναβάθμισή της, προκειμένου οι εκατοντάδες επισκέπτες της να βρίσκονται σε ένα καθαρό και περιποιημένο περιβάλλον.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν οικοδομικές, ξυλουργικές και μεταλλικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν επιδιορθώσεις κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα, ψηφιδωτό και πέτρα, καθώς επίσης  εργασίες συμπλήρωσης, αντικατάστασης και συντήρησης των ξύλινων και μεταλλικών στοιχείων της Ακτής.

Οι εργασίες προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και να ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουνίου 2022, με εκτιμώμενο κόστος €48,000.

Περαιτέρω, είναι σε διαδικασία εκτέλεσης σύμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία αφορά στην αντικατάσταση τριών πύργων ναυαγοσωστών και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος Ιουνίου 2022.