Κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα μετά το τέλος Φεβρουαρίου και από σήμερα ξεκινούν οι σχετικές διεργασίες για οριστικοποίησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιστρέψουν οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου την 1η Μαρτίου και οι μαθητές του Γυμνασίου στις 15 Μαρτίου, αφού οι οργανωμένοι γονείς πιέζουν για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία το συντομότερο.

Αύριο Τρίτη συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Υπουργός Υγείας και η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, οι οποίοι, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, θα προτείνουν νέες χαλαρώσεις, τις οποίες θα οριστικοποιήσουν τα μέλη της τεχνικής επιτροπής στην οποία συμμετέχουν επιδημιολόγοι και τεχνοκράτες πέντε Υπουργείων.

Την Τετάρτη, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής θα ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους Υπουργούς,  ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και των αρχηγών των κομμάτων.

Θετική εξέλιξη είναι το ότι  τα δημόσια νοσηλευτήρια επέστρεψαν σε ρυθμούς κανονικότητας μετά την προηγούμενη δύσκολη περίοδο που πέρασαν λόγω της πίεσης από τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.