Εντός της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν αεροσκάφη της κυπριακής αποστολής, η οποία μετέβη χθες στην Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει στις κατασβέσεις των πυρκαγιών, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου, δήλωσε πως η αποστολή αποτελείται από δύο αεροσκάφη με 4 άτομα πλήρωμα και πέντε άτομα υποστηρικτικό προσωπικό, δυο λειτουργούς του Τμήματος Δασών και τρεις δασοπυροσβέστες.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Κωνσταντίνου η κυπριακή αποστολή από στιγμή σε στιγμή θα τύχει ενημέρωσης από τους αρμόδιους και εντός της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσει σύμφωνα με τις εκεί οδηγίες.

Σημειώνεται ότι η βάση της κυπριακής αποστολής θα είναι η Αλεξανδρούπολη, αλλά θα επιχειρούν οπουδήποτε προκύψει ανάγκη.

Απαντώντας σε ερώτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών είπε στο ΚΥΠΕ ότι η κυπριακή αποστολή θα παραμείνει στην Αλεξανδρούπολη για όσο την χρειαστεί η Ελληνική Δημοκρατία.

Για την κατάσταση στο μέτωπο των πυρκαγιών, ανέφερε πως είναι «πολύ δύσκολη κατάσταση», για να σημειώσει πως «υπάρχουν πολλά, τεράστια και επικίνδυνα μέτωπα».

Πηγή: ΚΥΠΕ