Δύο γυναίκες ηλικίας 20 ετών συνελήφθησαν στην Αγία Νάπα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής περιουσίας, πρόκλησης ανησυχίας, διασάλευσης της ειρήνης, αντίστασης σε νόμιμη σύλληψη και επίθεσης εναντίον μέλους της Αστυνομίας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «το απόγευμα της Δευτέρας 21 Αυγούστου, ιδιοκτήτης καταστήματος στην Αγία Νάπα, αντιλήφθηκε μια από τις δύο γυναίκες να βρίσκεται εντός του καταστήματός του και να κλέβει διάφορα κοσμήματα. Μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου, τα οποία βρίσκονταν σε πεζή περιπολία κλήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και επιλήφθηκαν άμεσα του περιστατικού».

Προστίθεται ότι «τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν την 20χρονη και από εξετάσεις που ακολούθησαν, στην κατοχή της ανευρέθηκαν έξι καδένες χεριού και μια λαιμού, οι οποίες παραλήφθηκαν ως τεκμήρια. Η γυναίκα όταν πληροφορήθηκε για τη σύλληψή της για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας, μαζί με δεύτερη 20χρονη που κατέφθασε στη σκηνή, άρχισαν να φωνάζουν και να προκαλούν ανησυχία, ενώ επιτέθηκαν και στα μέλη της Αστυνομίας».

Οι δύο 20χρονες συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της κλοπής περιουσίας, πρόκλησης ανησυχίας, διασάλευσης της ειρήνης, αντίστασης σε νόμιμη σύλληψη και επίθεσης εναντίον μέλους της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα τα οποία διέπραξαν και αφέθηκαν ελεύθερες, για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.