Μέχρι το τέλος της παρούσας προγραμματικής περιόδου οι αρμόδιες υπηρεσίες θα διαθέσουν μέσω του εθνικού προγράμματος στήριξης του αμπελουργικού τομέα, περισσότερα από 22 εκατομμύρια ευρώ σε αμπελουργούς και οινοποιούς, ανήγγειλε στη δημοσιογραφική διάσκεψη για τον 13ο διαγωνισμό Κυπριακού Οίνου, που διεξάγεται από σήμερα μέχρι τις 6 Μαΐου στη Λεμεσό, ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής.

Ο κ. Καδής σημείωσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ανάδειξη των ποιοτικών οίνων του τόπου μας, κάτι που διαφάνηκε από το μέτρο του πράσινου τρύγου, με δαπάνη πέραν των 3μιση εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ανακούφισε τους αμπελουργούς και αποφόρτισε τους οινοποιούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε ότι ο Δήμος με πολλές δράσεις και ανακοινώσεις θα συμβάλει στη δημοσιοποίηση της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, προσθέτοντας πως από το 2006 που διεξάγεται ο διαγωνισμός, έχει συμβάλει στη βελτίωση και ανάδειξη των μοναδικών κριτικών χαρακτηριστικών των κυπριακών οίνων.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν συνολικά 178 δείγματα οίνου από 33 οινοποιεία της Κύπρου.