Έχει συγκροτηθεί ομάδα διερεύνησης για τον εντοπισμό των πρωταγωνιστών των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στις 10 το πρωί στην περιοχή του μνημείου του Γρίβα στη Λεμεσό και είχαν απολογισμό τον τραυματισμό 6 αστυνομικών, 2 πολιτών, καθώς και ζημιές σε οχήματα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου ήδη παραλήφθηκαν και μελετώνται οι λήψεις από κλειστά κυκλώματα και άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Ο κ. Κυριακου ανέφερε ότι λόγω των πληροφοριών που υπήρχαν για επεισόδια, είχε  στηθεί κέντρο χειρισμού κρίσεων κι επιστρατεύθηκαν τριπλάσιος αριθμός αστυνομικών με δύο αντιοχλαγωγικές μονάδες.

Κατά τον επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού ενώ διεξαγόταν το μνημόσυνο του Γρίβα, αφίχθηκε ομάδα οργανωμένων οπαδών του Αποέλ τα μέλη της οποίας συνεπλάκησαν με ομάδα οπαδών του Απόλλωνα που βρίσκονταν στο χώρο,   ανταλλάσσονταν πέτρες, κροτίδες κι επιστρατεύοντας ρόπαλα.

Απωθήθηκαν εκτός του χώρου μνημείου όπου συνέχισαν τις συμπλοκές μέχρι να καταφέρει η αστυνομία να τους διαλύσει, στις 11.30 το πρωί.