Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Ποιον δεν θα ψηφίσω;

Ασφαλώς εκείνον που δεν θα ενδιαφερθεί για τα προσωπικά και τα οικογενειακά μου θέματα…
Βεβαίως εκείνον ή εκείνη που δεν θα επαναφέρουν τους Τούρκους απ’ εδώ… Καλά είμαστε τώρα. Για το αύριο ας ενδιαφερθούν οι αυριανοί.

Θα ψηφίσω

Χωρίς αμφιβολία τον πονηρό που ξέρει κι ελίσσεται, γράφει κανονικά τους κουτόφραγκους, τα ‘κονομάει και γλύφουμε, επιτέλους, κι εμείς κανένα κοκαλάκι που πέφτει από το τραπέζι του. Ναι, τον ίδιο, που κάνει ότι φωνάζει για την αδικία που γίνεται σε βάρος μας και ρίχνει το φταίξιμο στους ξένους, που δεν κουνούν το δακτυλάκι τους για πάρτη μας…

Αυτόν τον καλοθρεμμένο που τα βρήκε στη ζωή του έτοιμα και δεν χρειάστηκε να δουλέψει, αφού διαχειρίστηκε το πόστο του ως την καλύτερη μέθοδο να αυγατίζει τα πλούτη του. Σ’ αυτόν θα δώσω την ψήφο μου.

Λοιπόν, εγώ δεν θα ψηφίσω…
Την αυθεντία που λέει πως ξέρει από οικονομικά, αλλά οι τσέπες του ήταν «ραμμένες» μια ζωή και δεν φτιάχτηκε… Από λόγια μπουχτίσαμε. Πώς μπορεί αυτός να «φτιάξει» κι εμένα, όταν «εαυτόν ου δύναται σώσαι»;

Τον αγαθό που αποστήθισε θεωρίες αντί να δει την πρακτική των ημερών του, τον υπερφίαλο που πιστεύει στην όποια αλλαγή, αλλά δεν υπολόγισε ποτέ το σε… βάθος συμφέρον του λαού. Δεν θα αμφιταλαντευτώ. Ναι, θα ψηφίσω έναν απ’ αυτούς που ψήφιζαν οι γονείς κι οι πρόγονοί μου για να ζούμε σήμερα «μακάριοι» στη μακαρία γη μας!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6