Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες η 2η φάση των χωματουργικών εργασιών στον πρώην σκυβαλότοπο στο Βατί, για την προσωρινή αντιμετώπιση και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του προβλήματος με τις αναθυμιάσεις, που επηρέαζε κυρίως τις περιοχές του Ύψωνα και των Πολεμιδιών, όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Ύψωνα, Παντελής Γεωργίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ύψωνα, η εκτέλεση της πρώτης φάσης των χωματουργικών εργασιών, με δαπάνη  35 χιλιάδες ευρώ, έχει απαμβλύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.

Ο κ. Γεωργίου πρόσθεσε ότι το Τμήμα Υδάτων έχει ενημερώσει πως πριν το τέλος του 2022 θα προκηρύξει προσφορές για αποκατάσταση του σκυβαλότοπου και πως αν δεν το πράξει μέχρι τότε, ο Δήμος θα ζητήσει από το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης και Διάθεσης Αποβλήτων Λεμεσού την ανάθεση και 3ης φάσης χωματουργικών εργασιών.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων είχε ενημερώσει παλαιότερα το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης και Διάθεσης Αποβλήτων Λεμεσού ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 θα προκηρυσσόταν η προσφορά για την αποκατάσταση του πρώην σκυβαλότοπου στο Βατί και οι εργασίες αναμενόταν να ξεκινήσουν τον περασμένο Οκτώβριο.

Ωστόσο, λόγω και της πανδημίας υπάρχει καθυστέρηση στις διαδικασίες του Τμήματος Υδάτων και η προκήρυξη των προσφορών μετατίθεται πλέον στα τέλη του 2022.