Σε δήλωση προς τούς εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα προβεί σήμερα στις έντεκα και τριάντα το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η δήλωση θα γίνει στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στην σχετική ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ποιο θα είναι το αντικείμενο της δήλωσης Νίκου Χριστοδουλίδη. Σημειώνεται πάντως ότι την Παρασκευή το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δικές τους δηλώσεις είχε καλέσει τον Νίκο Χριστοδουλίδη αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, να καταθέσει το ενδιαφέρον του μέσα από τις διαδικασίες του κόμματος.

Η εσωκομματική διαδικασία στον ΔΗΣΥ με την κατάθεση ενδιαφέροντος υποψηφιότητας για την προεδρία, θα γίνει αύριο πρωί. Στις δηλώσεις του, μάλιστα, ο κύριος Νεοφύτου έριξε το γάντι στον Νίκο Χριστοδουλίδη, ανακοινώνοντας ότι στην περίπτωση που ο κύριος Χριστοδουλίδης καταθέσει στο κόμμα το ενδιαφέρον του για υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας, τότε ο ίδιος θα παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος και αυτός που θα εκλεγεί από τις πενήντα-μία χιλιάδες μέλη του ΔΗΣΥ θα είναι και πρόεδρος του κόμματος και ο υποψήφιος για τις προεδρικές.