Σοβαρό περιστατικό αυταρχικής συμπεριφοράς από βουλευτή του ΕΛΑΜ σημειώθηκε στη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Αντρέας Θεμιστοκλέους, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική συνεργάτιδα των Οικολόγων και αναπληρώτρια πρόεδρο του κινήματος Έφη Ξάνθου, προέβηκε σε λεκτική επίθεση και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της και της ζήτησε με έντονο τρόπο να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Σημειώνεται την δεδομένη στιγμή υπήρχαν στην αίθουσα περί τα τριάντα άτομα, βουλευτές και συνεργάτες, ενώ η συζήτηση αφορούσε την διαδικασία εγγραφής θεμάτων προς συζήτηση στην Επιτροπή.

Όπως κατήγγειλε η Έφη Ξάνθου ο κ. Θεμιστοκλέους, αγνοώντας τις σχετικές διαδικασίες λειτουργίας της Επιτροπής, ενοχλήθηκε για το γεγονός ότι το Κίνημα Οικολόγων προχώρησε σε επανεγγραφή κάποιων θεμάτων που εκκρεμούσαν από την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο.

Στη συνέχεια, άρχισε μια προσωπική επίθεση σε βάρος του Προέδρου των Οικολόγων και όταν η ίδια ζήτησε και πήρε το λόγο, ο κ. Θεμιστοκλέους άρχισε να φωνάζει.

Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με την κ. Ξάνθου, κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της με χειρονομία που παρέπεμπε σε χειροδικία. «Τον ρώτησα, τι θα κάνεις, θα με δέρεις; Στη συνέχεια μου απάντησε να σηκωστώ να φύγω από την Επιτροπή ότι είμαι ένα τίποτε και ότι μου απαγορεύει να παρίσταμαι», ανέφερε η κ. Ξάνθου, λέγοντας ότι άλλοι βουλευτές παρενέβησαν για να τον συγκρατήσουν.

Σύμφωνα με την κ. Ξάνθου ακολουθήθηκε η συνηθισμένη διαδικασία των τελευταίων χρόνων και ο δικός της ρόλος είχε να κάνει με σκοπούς ενημέρωσης των βουλευτών του Κινήματος.

Η συνεδρίαση διακόπηκε, βουλευτές ανέφερα ότι το θέμα θα τεθεί στην Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου αφού όπως είπε δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής του ΕΛΑΜ συμπεριφέρεται με ανάλογο τρόπο.