Θρυμματισμένες βιτρίνες, σπασμένοι ανθώνες, λαμπαδιασμένοι κάδοι, ζημιές από τους πετροβολισμούς. Κροτίδες, χρήση δακρυγόνων, κουκουλοφόροι, πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ, συλλήψεις.

Η οδός Ανεξαρτησίας, η Πλατεία Ηρώων και η γύρω περιοχή μετατράπηκε σε βομβαρδισμένο τοπίο από τα  σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας για τα μέτρα στη Λεμεσό.

 

Τα έκτροπα άρχισαν λίγο μετά τις επτά το βράδυ, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, να ανάβουν φωτιές σε κάδους, να προκαλούν ζημιές σε ανθώνες και βιτρίνες και να ρίχνουν κροτίδες και βεγγαλικά. Πάνοπλα μέλη της ΜΜΑΔ και της αστυνομίας Λεμεσού, με τη βοήθεια του αντιοχλαγωγικού οχήματος Θησέας και άλλων μηχανοκίνητων μονάδων, προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη και έκαναν χρήση δακρυγόνων. Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν επί τόπου για να κατασβήσουν τις φωτιές. Επί τόπου έσπευσε επίσης ασθενοφόρο, λόγω λιποθυμίας γυναίκας.

Οι κουκουλοφόροι κατέφυγαν στα στενά δρομάκια της Πλατείας Ηρώων και της γύρω περιοχής, έτσι τα επεισόδια μετατέθηκαν εκεί. Έξι τουλάχιστον άτομα έχουν συλληφθεί από την αστυνομία μέχρι στιγμής.