Είναι η 2η φορά που στο συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου Πλατρών – Φοινίου τέθηκε πυρκαγιά και αυτό εγείρει υποψίες ότι η πυρκαγιά που ενωρίτερα σήμερα, Τρίτη, εκδηλώθηκε εκεί, είναι έργο εμπρηστών δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλατρών, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Σημείωσε ότι «αναμένουμε τα πορίσματα των εξετάσεων της Αστυνομίας η οποία διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών».

«Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τμήμα του οδικού δικτύου Πλατρών – Φοινιού, πώς και από ποιόν κανένας δεν γνωρίζει, υπάρχουν ωστόσο υποψίες ότι πρόκειται για εμπρησμό μιας και στο συγκεκριμένο σημείο είχε ξανά τεθεί κακόβουλα πυρκαγιά», είπε ο Κοινοτάρχης Πλατρών

Πρόσθεσε πως «ήταν άμεση η επέμβαση τόσο της Πυροσβεστικής του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλατρών όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του σταθμού Τριμίκλινης και του Τμήματος Δασών του σταθμού Πλατρών αλλά και πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας που συνέδραμαν από αέρος στην μεγάλη προσπάθεια για περιορισμό και κατάσβεση της πυρκαγιάς ώστε να μην τεθεί στον παραμικρό κίνδυνο το Εθνικό Δάσος Τροόδους».

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «σπίτια που γειτνιάζουν με τον χώρο εκδήλωσης της πυρκαγιάς εκκενώθηκαν προληπτικά και δεν υπέστησαν ούτε υλικές ζημιές ενώ εκκενώθηκε προληπτικά και ο κατασκηνωτικός χώρος της ΔΕΟΚ που βρίσκεται στην περιοχή διότι δεν μπορείς να ξέρεις τί μπορεί να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη ειδικά με τη ροή του ανέμου η οποία μπορεί να ανατρέψει τα πάντα σε μια πυρκαγιά».

Σημειώνεται ότι στις Πλάτρες αυτό το χρονικό διάστημα διαμένουν και ακαδημίες διαφόρων αθλημάτων, πέραν από τους τουρίστες, ντόπιους και ξένους.

Ο Κοινοτάρχης Πλατρών είπε ότι «λειτούργησε Κέντρο Συντονισμού στο Κοινοτικό Συμβούλιο ενώ επί τόπου έσπευσε και επανδρωμένη ομάδα της Πολιτικής Άμυνας η οποία ανέλαβε την ψυχολογική στήριξη των παιδιών της κατασκήνωσης τα οποία μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πλατρών».

«Τα παιδιά χρειάστηκε να στηριχθούν ψυχολογικά διότι η εκδήλωση της πυρκαγιάς τους προκάλεσε φόβο και αναστάτωση κάτι που είναι αναμενόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ανέφερε, επίσης, υπέστησαν μικρές ζημιές εγκαταστάσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου εκεί όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά «και προληπτικά έγινε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος η οποία αναμένεται να αποκατασταθεί σε λιγότερο από δύο ώρες».

Ο Κοινοτάρχης Πλατρών είπε ότι από μερίδα ΜΜΕ, δόθηκε υπέρμετρη δημοσιότητα στο γεγονός, διογκώθηκε η πραγματική έκταση της πυρκαγιάς, κάτι που προκάλεσε τον πανικό αρκετών γονέων που δικαιολογημένα έσπευσαν να μετακινήσουν τα παιδιά τους εκτός Πλατρών.

Το απέδωσε στο ότι οι Πλάτρες αποτελούν το φετινό καλοκαίρι έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για θερινές διακοπές.

Ο κ. Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε όλους όσοι άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κοινοτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα να αποσοβηθούν τα χειρότερα και ειδικά το ενδεχόμενο να τεθεί σε κίνδυνο το Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα παραμείνουν επί τόπου όλο το βράδυ για τυχόν αναζωπυρώσεις, σημείωσε, τέλος, ο Κοινοτάρχης Πλατρών.