Η αγωνιστική δράση στο πανελλήνιο διαδικτυακό πρωτάθλημα FIFA θα επιστρέψει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μετά και την κατάκτηση του νταμπλ από την Ομόνοια eSports την περασμένη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η τρίτη σεζόν για τις διοργανώσεις “Road to Legends” του Virtual Gaming League  (VGL).

Όπως μαθαίνουμε, λοιπόν, τον προσεχή Σεπτέμβριο θα διεξαχθούν τουρνουά από τα οποία θα καθοριστούν ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στο πανελλήνιο διαδικτυακό πρωτάθλημα  11vs11 στο FIFA της νέας σεζόν.

Όσον αφορά τις διαδικτυακές ευρωπαϊκές διοργανώσεις FIFA, ακόμη δεν έχει προκύψει κάποια ενημέρωση σχετικά με το πότε θα ξαναρχίσουν.

Τόσο η παγκόσμια όσο και η πανελλήνια διαδικτυακή κοινότητα eSports αναπτύσσονται συνεχώς, έχοντας μάλιστα και αρκετό κοινό.

Δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί η εντυπωσιακή φετινή πορεία των κυπριακών ομάδων. Οι κυπριακές eSports ομάδες που διακρίθηκαν τη φετινή σεζόν στις διαδικτυακές διοργανώσεις FIFA θυμίζουμε ότι είναι οι Ομόνοια, Απόλλωνας και ΑΠΟΕΛ. Με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα σεζόν, η οποία εκτός απροόπτου θα περιλαμβάνει συμμετοχές από περισσότερες ομάδες της χώρας μας.

Κωνσταντίνος Νικολάου