Παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο πλαίσιο της εμπέδωσης της οδικής ασφάλειας και του αισθήματος ευθύνης απέναντι στους χρήστες του οδικού δικτύου, καθώς και πρόληψης των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων, στην πόλη της Λεμεσού και ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο, τα μέλη της Τροχαίας προέβησαν σε 137 καταγγελίες που αφορούσαν διάφορες τροχαίες παραβάσεις. Επίσης, κατακρατήθηκαν επτά μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο για πιθανές μηχανικές και άλλες μετατροπές. Οι οδηγοί των κατασχεθέντων οχημάτων δεν είχαν άδεια οδήγησης και πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ πέντε από τα εν λόγω οχήματα ήταν δηλωμένα ως ακινητοποιημένα.

Επίσης, παγκύπρια προέκυψαν 671 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, εκ των οποίων τα 158 αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και 38 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των πιο πάνω ελέγχων, έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη διάφορων περιοχών με σκοπό την πρόληψη των διαρρήξεων και των κλοπών.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας, για την πάταξη κάθε μορφής παρανομίας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.