Θέμα χρόνου είναι, με μαθηματική ακρίβεια, πότε θα οδηγηθούμε στην οριστική διχοτόμηση, εάν δεν γίνει κατορθωτό η Τουρκία να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες αξιώσεις και να επιστρέψει στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού, σημειώνοντας παράλληλα ότι χρειάζεται να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.

Ο κ. Κυπριανού, ο οποίος μιλούσε μετά το πέρας του μνημοσύνου πεσόντων ηρώων της κοινότητας Χλώρακας που τελέστηκε το πρωί στην Παναγία Χρυσοαιματούσης Χλώρακας, ανέφερε πως διχοτόμηση σημαίνει πλήρη αφομοίωση των κατεχομένων στην Τουρκία. Όπως εξήγησε, «τούτο θα σημαίνει ότι θα έχουμε 180 χιλιόμετρα σύνορα με την Τουρκία στην πατρίδα μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον μέλλον και την προοπτική της χώρας και των ανθρώπων της».

«Ενόσω οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες, η Κυβέρνηση θα είναι η ίδια»

Σε ερώτηση για το θέμα της κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εκτίμησε πως το θέμα της κυβέρνησης της ευρείας αποδοχής έκλεισε. Τα πολιτικά κόμματα στο σύνολο τους, είπε, απάντησαν αρνητικά και είναι τώρα στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας η απόφαση για τον ανασχηματισμό στον οποίο θα προβεί.

Ξεκαθάρισε πως ενόσω οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες, η Κυβέρνηση θα είναι η ίδια. Εάν, συνέχισε, δεν αλλάξουν οι πολιτικές τα πράγματα ελάχιστα θα μπορέσουν να αλλάξουν. Πρόσθεσε τέλος πως τα πρόσωπα βέβαια που θα αναλάβουν τα διάφορα πόστα θα κριθούν από το έργο το οποίο θα επιτελέσουν.