Σύμφωνα με τον Δρα Λεόντιο Κωστρίκη, Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid19, σήμερα Παρασκευή, 10 Απριλίου, είναι 31, σε σύνολο 819 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • 15 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών
  • 1 άτομο που επέστρεψε από ταξίδι
  • 15 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 595, συμπεριλαμβανομένων και των 10 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Τα  επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από τη διενέργεια 16308 εργαστηριακών αναλύσεων, ενώ 58 από τα άτομα που εντοπίστηκαν θετικά στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ, πόσοι πήραν εξιτήριο

Ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, δήλωσε σήμερα πως «μελετώντας τα νούμερα που ανακοινώθηκαν χθες, καθώς και τη σχετική εικόνα σταθεροποίησης των αριθμών που παρατηρείται στις ΜΕΘ, μπορώ να επισημάνω ότι η προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε τον τελευταίο καιρό, έχει αρχίσει να αποδίδει. Αυτό είναι κάτι που πετύχαμε όλοι μαζί. Από την άλλη, η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει στιγμή να χαλαρώσει».

Έπειτα, ανέφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου (το νοσοκομείο αναφοράς) νοσηλεύονται 28 άτομα, εκ των οποίων 4 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν επίσης 4 εξιτήρια.

Πρόσθεσε πως συνολικά έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εννέα στη ΜΕΘ Λευκωσίας. 
«Η κατάσταση όλων αυτών των ασθενών μέχρι τη στιγμή αυτή είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη.  Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια, συνολικά σε θάλαμο νοσηλεύονται 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού».