«Τα τρία άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία και είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό, εξετάστηκαν και είναι αρνητικά στον κορωνοϊό», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας. 

Πρόκειται για τρεις γυναίκες οι οποίες θα παραμείνουν στην απομόνωση για 14 μέρες, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, για προληπτικούς λόγους.

Οι γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται από χθες το απόγευμα σε δωμάτια απομόνωσης σε νοσοκομεία της Κύπρου, είχαν ταξιδέψει τις προηγούμενες ημέρες στην Ιταλία και ενημερώθηκαν από τις ιταλικές αρχές ότι άτομα με τα οποία είχαν έρθει σε επαφή, επιβεβαιώθηκαν ως κρούσματα κορωνοϊού.

Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τους δύο χώρους που έχουν εξευρεθεί για απομόνωση ατόμων που ήλθαν σε επαφή με κρούσματα κορωνοϊού.

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθούν και προτάσεις που αφορούν τη λήψη σκληρών μέτρων και αυστηρών περιορισμών στα οδοφράγματα και οι οποίες συζητήθηκαν και χθες κατά τη σύσκεψη της διυπουργικής Επιτροπής.

Νέοι θάνατοι στην Κίνα από τον ιό

Στο μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε πως μέχρι τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη υπέκυψαν ακόμη 29 ασθενείς οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος σε ημερήσια βάση εδώ και περίπου έναν μήνα. Όμως, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα στη χώρα αυξήθηκαν ελαφρά, σε 433 από 406 την Τρίτη.