Τραγικά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χαμηλοσυνταξιούχοι και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΕΚΥΣΥ.

Σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ανέφερε ότι η Οργάνωσή του έθεσε πάρα πολλές φορές τα προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά, δυστυχώς χιλιάδες άτομα που έχουν ανάγκη την άμεση στήριξη και φροντίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να επιλυθούν.

«Συγκεκριμένα, είναι χιλιάδες οι αιτήσεις χαμηλοσυνταξιούχων και αιτητών Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν υποβληθεί από το 2021 και το 2022 και δεν έχουν εξεταστεί με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να υποφέρουν και να ζουν με εισοδήματα πολύ πιο κάτω από το όριο της φτώχειας. Υπάρχουν δε και αρκετές περιπτώσεις όπου υπερήλικα άτομα, τα οποία υπέβαλαν αίτηση για φροντίδα και περιμένουν για πολλούς μήνες να εξεταστεί και να εγκριθεί. Περιμένουν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που κάποιοι φεύγουν από τη ζωή πριν τους παραχωρηθεί η αναγκαία φροντίδα», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, πως ακόμα και η ίδια η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, σημειώνει ότι από τον Ιούλιο του 2021 που ανέλαβε καθήκοντα, «έχουν έλθει ενώπιών της εκατοντάδες περιπτώσεις συνανθρώπων μας, για τους οποίους η παρέμβαση του κράτους πρόνοιας ήταν απαραίτητη και αντιλαμβάνεται πλήρως τις αδυναμίες και τις παθογένειες του υφιστάμενου συστήματος».

«Με βάση και αυτές τις παραδοχές δικαιώνονται πλήρως οι αντιδράσεις των χιλιάδων ατόμων που υποφέρουν από τον τρόπο λειτουργίας της νομοθεσίας για το ΕΕΕ και για το σχέδιο των χαμηλοσυνταξιούχων καθώς και οι έντονες αντιδράσεις της ΕΚΥΣΥ που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια για τα οποία η κυβέρνηση Αναστασιάδη πανηγύριζε για τις δήθεν επιτυχίες της», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ