Την πρώτη τους εμπειρία ως επιβάτες του μετρό έζησαν σήμερα όσοι Θεσσαλονικείς επέλεξαν να επισκεφτούν το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και να επιβιβαστούν στον αυτόματο συρμό για τη διαδρομή ως τον σταθμό Παπάφη.

Η δοκιμαστική λειτουργία του συρμού έγινε στο πλαίσιο της διήμερης δράσης Open House και ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Νίκος Ταχιάος, ήταν εκεί για να ξεναγήσει τους επίσημους και τους πολίτες.«Μετά από πολλά χρόνια αναμονής, ψεύτικων υποσχέσεων και εγκαινίων με μουσαμάδες, απαντάμε χωρίς πολλά λόγια, με έργα. Το Μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελική του φάση», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον, που σχηματίστηκαν ουρές αναμονής ακόμη και 45 λεπτών.Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό,  υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες λίγο μετά τις 10 το πρωί, τους ξενάγησε στον σταθμό και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμή υπάρχουν 18 συρμοί ενώ αναμένεται να έρθουν και άλλοι 15. Κάθε συρμός έχει τέσσερα βαγόνια και μήκος 52 μέτρα. Υπολογίζεται ότι κάθε συρμός θα χωράει περίπου 350 άτομα.