«Κακοήθη» χαρακτηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών την επίθεση εναντίον τζαμιού στη Λεμεσό και καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να λάβει μέτρα το συντομότερο, συλλαμβάνοντας τους δράστες.

«Καταδικάζουμε την κακοήθη επίθεση που πραγματοποιήθηκε ενάντια στο τζαμί Χατζή Ιμπραήμ Αγά στη Λεμεσό με μολότοφ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Συμμεριζόμαστε τις σχετικές δηλώσεις των ‘αρχών’ της ‘τδβκ’ για την εν λόγω επίθεση. Στο πλαίσιο της ευθύνης για τη θρησκευτική ελευθερία και την ιερότητα των χώρων λατρείας, η ‘ε/κ διοίκηση’ θα πρέπει να λάβει μέτρα το συντομότερο και να συλλάβει τους δράστες».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ακόμη ότι «είναι προφανές ότι η αντι-ισλαμική ρητορική και δράσεις δεν θα συμβάλουν στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο τους μουσουλμάνους αλλά αποτελούν κοινή απειλή για όλη την ανθρωπότητα».

Καταδίκη από ΑΚΡ

Εξάλλου, την επίθεση κατά του τζαμιού στη Λεμεσό καταδικάζει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ, καλώντας την κυπριακή κυβέρνηση να λάβει μέτρα εναντίον των «φασιστών εχθρών του Ισλάμ», όπως αναφέρει.

Στην ανακοίνωσή του ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει: «καταδικάζουμε την απόπειρα πυρπόλησης του τζαμιού στη Λεμεσό. Η ‘ε/κ διοίκηση πρέπει να λάβει μέτρα ενάντια στους φασίστες εχθρούς του Ισλάμ. Πρέπει να καταπολεμηθεί η ρητορική στην πολιτική και τα μίντια η οποία ενθαρρύνει την έχθρα κατά του ισλαμισμού».