Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, εικόνες από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που δείχνει ένα πρόσωπο να γράφει σύνθημα έξω από το τέμενος Τζεντίντ στη Λεμεσό.

Ο δράστης έγραψε στα αγγλικά «οι μετανάστες και οι Ισλαμιστές δεν είναι καλοδεχούμενοι».

Στο εσωτερικό του τζαμιού ρίχθηκε και μια μικρή κροτίδα, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της στην περιοχή, σε μια προσπάθεια εντοπισμού του δράστη. Οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις και διερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Μετά το εν λόγω περιστατικό, η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες της στα τρία τζαμιά που υπάρχουν στη Λεμεσό.

Ως γνωστόν, μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού και αφού το καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε ρητές οδηγίες για ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης και προσαγωγή των ενόχων ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τον βανδαλισμό του τεμένους στη Λεμεσό καταδίκασε με ανακοίνωσή του και ο Δήμος Λεμεσού, στην οποία εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για διαλεύκανση της υπόθεσης και τονίζει ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διατήρηση της αρμονικής συμβίωσης μεταξύ όλων των διαφορετικών εθνικών και θρησκευτικών ομάδων που διαμένουν στην πόλη, αλλά και τη διαφύλαξη των συνθηκών ασφάλειας για όλους.

Από την πλευρά του, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει κακοήθη την επίθεση εναντίον του τζαμιού και καλεί την κυπριακή κυβέρνηση να λάβει μέτρα το συντομότερο, συλλαμβάνοντας τους δράστες.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι «είναι προφανές πως η αντι-ισλαμική ρητορική και δράσεις δεν θα συμβάλουν στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο τους μουσουλμάνους, αλλά αποτελούν κοινή απειλή για όλη την ανθρωπότητα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Νίτσα Παύλου