Η Τουρκία είναι μια από τις πιο χώρες που είναι προετοιμασμένες για την περίπτωση ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Ζεκί Ακτούρκ, ερωτηθείς για δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν περί πιθανότητας τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

Ο υποναύαρχος Ζεκί Ακτούρκ είπε πως «εάν ρωτάτε αν υπάρχει κίνδυνος ενός ολοκληρωτικού πολέμου όπως στον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, φυσικά και είναι μια πιθανότητα. Εμείς ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάνουμε τις εκτιμήσεις μας σχετικά με την άμυνα και την ασφάλειά μας και επικαιροποιούμε όλα τα σχέδιά μας υπό το φως των νέων εκτιμήσεων. Μπορούμε να πούμε με άνεση ότι είμαστε μια από τις πιο προετοιμασμένες χώρες”.

“Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ήδη ένας δυναμικός στρατός. Είναι ένας στρατός που εκτελεί συνεχώς δραστηριότητες σε πολλές γεωγραφικές περιοχές. Είναι ένας στρατός που έχει δοκιμάσει και εγκρίνει τα δικά του σχέδια και την εφοδιαστική του υποδομή. Πραγματοποιεί επίσης δραστηριότητες σε πολλά μέρη του κόσμου για την υποστήριξη της ειρήνης. Ουδείς και πρωτίστως η χώρα μας δεν θα ήθελε μια σκοτεινή εικόνα, όπως ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο στρατός μας είναι έτοιμος για κάθε σενάριο», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ