Η μία καταστροφή μετά την άλλη έρχεται στη σεισμόπληκτη Αντιόχεια της Τουρκίας, αφού μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα το απόγευμα σε εργοστάσιο πλαστικών με τους πυροσβέστες να δίνουν «μάχη» για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε εργοστάσιο πλαστικών στην Αντιόχεια στην επαρχία του Χατάι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα μετά την καύση πλαστικών κιβωτίων στον χώρο του εργοστασίου και φλόγες κύκλωσαν σύντομα ολόκληρο το κτίριο των εγκαταστάσεων. Παράλληλα, αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν εξαιτίας της καύσης των πλαστικών.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με μεγάλο αριθμό πυροσβεστών, αλλά και ασθενοφόρων, να επιχειρούν. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ οι πυροσβέστες εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο για την πλήρη κατάσβεση.

Όπως δήλωσε δημοσιογράφος του CNN Türk: «Βλέπαμε τον καπνό για μισή ώρα, νομίζαμε ότι καίγονταν σκουπίδια, αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως είχε πάρει φωτιά στο εργοστάσιο. Έχουν αρχίσει οι εργασίες για την κατάσβεση του φωτιά στην περιοχή. Σπέυδουν πολλοί πυροσβέστες και ασθενοφόρα. Κατευθύνθηκαν μαζί και δύο ασθενοφόρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω λάβει, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πληγεί από τη φωτιά».