Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Δεν του βγαίνει του Πρόδρομου! Δεν γαληνεύει η θάλασσα, που τον έριξαν να κολυμπήσει. Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη τον πάνε τα νερά μόλις αποπειραθεί να τα ταράξει. Βγάζει και λίγη γκαντεμιά ο άνθρωπος, μόνο και μόνο από τη φιγούρα της σιγουριάς που πλασάρει. Και την βεβαιότητα ότι υπηρετεί, ευδόκιμη θητεία στην παραπαίουσα, επί μακρού, Παιδεία μας.

Δεν συντονίζεται με το δημόσιο αίσθημα! Δεν λέμε λογική, γιατί όπως λένε κι οι παλιότεροι η λογική με το στρατό έχουν πάρει διαζύγιο.

«Χάνουν τα παιδιά δύο χρόνια από τη ζωή τους στο στράτευμα»! Το είπε αυθόρμητα, ίσως κι αμελέτητα, ο Πρόδρομος. Όπως το λέμε όλοι μας, που γνωρίζουμε, διαισθανόμαστε, ή έχουμε απτές αποδείξεις, που έλεγε κι ο μακαρίτης ο Ανδρέας περί ανέφικτου και επιθυμητού.

Εδώ που τα λέμε, εμείς που περάσαμε από τον στρατό τι εμπειρίες αποκομίσαμε; Με πόση σιγουριά εξήλθαμε της φημισμένης Πύλης, ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στο χρέος μας αν τύχει και μας χρειαστεί η πατρίδα μας; Μήπως είμαστε τόσο έξυπνοι να πιστεύουμε πως θολώνοντας τα νερά, αποπροσανατολίζουμε τον εχθρό μας; Στήνεται με συνθήματα κι ευχές το στράτευμα; Ή πάλι καταστρέφεται, απαξιώνεται, ή αμαυρώνεται με λεκτικές αστοχίες;

Είπε κάτι κοινότυπο, αμφιλεγόμενο και «χοντρό» για υπουργό, αν θέλετε, ο Πρόδρομος κι ήχησαν χωρίς αναστολές, οι «πατριωτικές σειρήνες», να τον πατήσουν για το ατόπημα του. Μαζί κι εμάς, εκεί ακριβώς που πονάμε!

Κύριοι και κυρίες, μην πυροβολείτε ποτέ έναν Πρό-δρομο! Πιάστε κάποιο άλλο μετερίζι. Ειδικότερα εσείς που ψαχνόσαστε, μη ξοδεύεστε σε σπόρους για να βρείτε το δρόμο σας.

Πηγή φωτογραφίας: to-synoro.blogspot.com

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6